fashion and beads online de mooiste sieraden en hipste accessoires bestellen fashionandbeads.nl

Pink Ribbon

Voor Pink Ribbon hebben wij een mooie armbandenset ontworpen.
Met veel liefde willen wij dit goede doel steunen, en helpen.
Van iedere verkochte Pink Ribbon armbandenset doneren wij €5,- ervan aan dit mooie doel.

Bijna iedereen kent helaas wel iemand waarbij deze vreselijke ziekte is geconstateerd.
Door deze mooie armbandenset te dragen, kun jij al deze kanjers een flink hart onder de riem steken!

Breast Cancer Awareness Month is een jaarlijks terugkerende internationale campagne om fondsen te creëren voor preventie, opsporing, behandeling en verzorging. De hele maand oktober staat in het teken van borstkanker en tal van activiteiten worden dan georganiseerd. In Nederland wordt de naam Oktober Borstkankermaand gebezigd. De Borstkankerbewustzijnmaand werd in 1985 opgezet door een Farmaceutische international, die medicijnen tegen borstkanker produceert. Het aantal bedrijven dat zich uit marketingoverwegingen verbonden voelt met de uitgangspunten van Pink Ribbon is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Veel commerciële en ook non-profitorganisaties steunen of initiëren activiteiten gedurende de Borstkankerbewustzijnsmaand.

Sorteer op:
 
Pink Ribbon actie 2023


 
InStock
14.95

Pink Ribbon wensflesje


 
InStock
9.95

 

Wat doet Pink Ribbon?
Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex)borstkankerpatiënt.

Sinds wanneer is Pink Ribbon in Nederland actief?
In 2003 is Pink Ribbon opgericht door Borstkankervereniging Nederland (BVN) in samenwerking met Estée Lauder en The American Women’s Club in Den Haag als fondsenwervend orgaan van de Borstkankervereniging Nederland. In 2007 heeft Pink Ribbon zich verzelfstandigd en werkt sindsdien niet langer meer onder de vleugels van BVN. Pink Ribbon maakt per 25 oktober 2016 onderdeel uit van KWF Kankerbestrijding. Pink Ribbon is een eigen merk binnen de KWF organisatie.
KWF Kankerbestrijding zet zich in voor het terugbrengen en onder controle krijgen van alle vormen van kanker. Pink Ribbon zet zich specifiek in voor borstkanker. Pink Ribbon is gevestigd in hetzelfde pand als KWF Kankerbestrijding in Amsterdam.

Heeft Pink Ribbon een CBF keurmerk?
Ja, sinds 2009 heeft Pink Ribbon het CBF keurmerk voor goede doelen.

Waarom een roze lintje?
De geschiedenis van het roze lintje begint met een samenwerking tussen Evelyn H. Lauder, Senior Corporate Vice President van The Estée Lauder Companies en Alexandra Penney, destijds de hoofdredacteur van Self Magazine. Alexandra wilde een roze lint op de cover van een special over borstkanker plakken, maar dat was veel te duur. Daarop bood Evelyn aan om de roze linten te verspreiden via alle Estée Lauder verkooppunten, gratis en zonder voorwaarden.
Pink Ribbon heeft het roze lintje en de naam Pink Ribbon in de Benelux als merk geregistreerd en gebruikt dit om fondsen voor borstkankeronderzoek te werven. Dat doen wij samen met zowel bedrijven als particulieren. Met die bedrijven en particulieren worden afspraken gemaakt over het gebruik van onze naam en logo’s en de hoogte van de donatie.

Wie is ambassadeur van Pink Ribbon?
Quinty Trustfull is sinds 2006 ambassadeur en zet zich al jaren met hart en ziel in voor Pink Ribbon. Zij is bekend als presentatrice van o.a. Koffietijd!. Meer dan 10 jaar geleden verloor zij haar moeder door de gevolgen van borstkanker.

Bron: De Pink Ribbon website.

Voor 15:00 besteld, is dezelfde dag verzonden!
Onze donatie aan het eind van de Pink Ribbon maand wordt openbaar gedaan, en kan uiteraard ingezien worden.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN