fashion and beads online de mooiste sieraden en hipste accessoires bestellen fashionandbeads.nl

Hoe het allemaal begon...

Hoe het allemaal begon...

Hoe het allemaal begon...

Hoe het allemaal begon met Fashion & Beads

Sieraden zijn er bij mij met de paplepel ingegoten. Een vader als goudsmid waarbij ik van kleins af aan al in de winkel hielp. Alle kneepjes van het vak heb ik dan ook van mijn vader in de werkplaats geleerd. Daar stonden allerlei machines voor te polijsten, te slijpen, een grote werkbank waar klokken, en sieraden werden gerepareerd die stuk waren. Ooit begonnen met het poetsen van zilveren theelepeltjes, sieraden in een tril badje schoon maken, en pakjes inpakken voor de klanten. Later toen ik wat groter was, mocht ik de klanten helpen, sieraden repareren, en de grote etalages (het waren 8 dubbele!) stylen.

Sieraden ontwerpen is mijn passie

En heb ik sieraden leren ontwerpen en het maken ervan. Inmiddels is mijn vader lekker met pensioen, maar bleef de creativiteit toch kriebelen bij mij. Ik wilde verder gaan maar dan in een moderner jasje. Een leuke webshop, gezellig op markten, en in pop-up stores staan. En niet alleen sieraden verkopen, maar ook damestassen, portemonnees, sjaals, en nog veel meer kunnen daarbij niet ontbreken natuurlijk. Maar ja, hoe doe je dat?! Waar begin je mee.

In plaats van een kerstoutfit, schreef ik mij in bij de KvK

Voor kerst had ik geld voor een nieuwe broek gekregen. In plaats van een nieuwe broek te kopen, heb ik van het geld een afspraak bij de kamer van koophandel gemaakt om mij in te laten schrijven. Het duurde ongeveer 3 weken tot de afspraak. In de tussentijd een naam bedenken. Wat een lol was dat! De gekste namen passeerde de revu. Totdat een bepaalde naam bleef hangen die heel in het begin al bedacht was. En opeens weet je het, dit wordt het! Er moest natuurlijk ook een webshop en een logo komen. Welke stijl wil ik, hoe wil ik het hebben. En gaat alles in rollercoaster versnelling. Foto’s, teksten, kleuren, stijlen, voorraden maken, groothandelaren zoeken, inkopen doen, en noem het maar op. Binnen een tijdsbestek van 9 dagen inclusief nachtbraken was mijn hele webshop up and running, inclusief alle betaalmogelijkheden, algemene voorwaarden, en privacyverklaring. Er is veel waar je over moet nadenken. Bij welke bank open je je zakelijke rekening, wie wordt je betaalprovider, bij wie breng je je administratie onder. Doe je het zelf, besteed je het uit, welk boekhoudpakket wil je dan? Allemaal vragen waarvan je in het begin denkt say whaaat?

Een webshop is hard werken?

Regelen, zoveel te regelen… Een webshop hebben is hard werken. Heel hard werken. Voor wie denkt dat alles vanzelf gaat, en voetjes omhoog komt van een hele koude kermis thuis. Maar het is leuk! Zo ontzettend leuk! En het is het allemaal waard! Want uit het niets ben je dan ineens een girlboss, blogger, nieuwsbrief maker, designer, advertentie ontwerpster, marktstand houder, belasting nerd, administratief medewerker, webdesigner, fotograaf, en fotobewerker, verkoper, Seo expert, Social media chick, chatbot bouwer, klantenservice, en ben je op de hoogte van regels en hoe dingen in elkaar steken. En nog zoveel meer! Maar ook dit komt niet vanzelf aanwaaien. Ik heb het afgelopen jaar my fair share aan cursussen, webinars, en challenges gedaan. Dat heb je gewoon nodig. Zeker als je net begint. En denk je na het lezen van mijn blog dit kan ik echt niet! Tuurlijk wel! Als je tijd en liefde erin stopt, jezelf en je webshop een kans geeft om te groeien moet jij eens opletten wat er gebeurd! Ik ben met letterlijk niets begonnen.

Geen geld, geen ervaring

Geen geld, geen ervaring. Nu een jaar later kijk ik terug op een enorm leuk en bewogen jaar. Een jaar waarin de webshop flink gegroeid is, en ik iedere dag met een grote glimlach wakker word dat ik deze beslissing heb genomen.

Verdrinken wil je niet

Ik ben in het diepe gedoken, en verdrinken wil je niet, dus zwem!

Liefs van Ingrid   

reacties op “Hoe het allemaal begon...

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN