fashion and beads online de mooiste sieraden en hipste accessoires bestellen fashionandbeads.nl

De top 5 leukste kerstmarkten!

De top 5 leukste kerstmarkten!

De top 5 leukste kerstmarkten!

De top 5 leukste kerstmarkten!

We kennen allemaal wel die leuke en bekende kerstmarkten zoals in Düsseldorf of de gemeentegrot in Valkenburg.
Erg leuk natuurlijk allemaal maar hou je net als ik van pareltjes die nog niet zo bekend maar oh zo leuk of een tikkie anders zijn? lees dan snel verder, en hoe ik tot mijn besluit ben gekomen dit jaar zelf kerstmarkten te gaan bezoeken ipv er te staan met Fashion & Beads.

Kerstmarkt… Wat is het koud he!

Vorig jaar hebben wij met onze sieraden en accessoires op een aantal kerstmarkten gestaan.
Dat vond ik erg dapper van mijzelf, daar ik een mega grote koukleum ben!
Ik had mij lekker dik ingepakt en allemaal lagen over elkaar aangetrokken. Mij kan niks gebeuren bedacht ik mij. Ik leek wel een michelin mannetje! 2 paar sokken, dubbele handschoenen, 2 sjaals, legging onder mijn spijkerbroek, een topje, shirt, trui en nog een trui met daaroverheen mijn winterjas!
Je kon mij bijna omver duwen en ik spartelend en wel niet meer omhoog kunnen komen. 
Laat staan nog een beetje normaal kunnen bewegen :-D

Kerstmarkt nummer 1. 
storm en regen bijna de gehele dag! 
Bij aankomst kwam de regen met bakken uit de hemel, en kon de auto niet bij de kraam komen. Voordat de kerstmarkt goed en wel begon, was ik een verzopen katje. Bbrrr.
De marktkraam was door de harde wind een aantal keer bijna weggevlogen, en daardoor waaide alle sieraden continu van de marktkraam af! Het leek wel zo’n spelletje waar je alles wat voorbij komt moet vangen.
Ik ben gek op markten draaien, en doe het met veel plezier. Maar wat was ik blij dat wij mochten afbreken. Ik voelde mijn handen en voeten inmiddels niet meer.

Onderweg naar huis met de kachel op standje hittegolf vlogen door de harde wind de ruitenwissers eraf, en klapte hard tegen de auto aan. Gelukkig konden wij stoppen, en de ruitenwissers snel weer terug plaatsen.
Eindelijk thuis heerlijk dachten wij…. Schoenen uit, natte kleren uit, douchen, warm worden en eten maken. Wij stappen de auto uit en mijn vriend doet de achterklep van de auto open om iets te pakken en krijgt de punt van de achterklep in zijn hoofd! Bloeden als een gek. Oke stap maar weer in, wij gaan naar het ziekenhuis! Diepe snee in zijn hoofd, maar gelukkig zag het er erger uit dan dat het was en kwam alles weer goed. Het schatje!
‘S avonds om een uur of 22.00 waren wij ein-de-lijk thuis, en moesten wij nog koken.
Nou dat beloofd wat voor de overige kerstmarkten dacht ik nog bij mijzelf… 

Kerstmarkt nummer 2. 
Koud koud, en oh ja had ik al gezegd dat het koud was? ;-)

Kerstmarkt nummer 3.
Het had de hele nacht gesneeuwd. Super leuk en romantisch natuurlijk allemaal, alleen er was niet gestrooid op het marktterrein en daardoor veranderde de kerstmarkt als snel in een gladde ijsbaan.
Spiegelglad en ook wij werkten op het hobbelende gladde ijs. Het bleef de hele dag mot sneeuwen en daardoor waren er niet zoveel bezoekers gekomen. Het was nat en ijskoud die dag. Gelukkig kon ik af en toe even naar binnen om mij op te warmen, en leefde ik die dag op hete kopjes thee om het een beetje warm te krijgen.

Toch vind ik mijzelf echt super stoer dat ik dit gedaan heb, want je staat toch van 6 uur ‘s morgens tot ‘s avonds in de kou!
Maar ik heb aan mezelf beloofd dat ik dit jaar geen kerstmarkten hoef te draaien!
Niet buiten in ieder geval.
En met die gedachtegang dat ik dit jaar de kerstmarkten zelf wil gaan bezoeken ipv er te staan, ben ik op onderzoek uit geweest, en heb voor jullie de top 5 leukste/onbekende kerstmarkten op een rijtje gezet. 

Schadowplatz in Düsseldorf.
Deze kerstmarkt is niet zo traditioneel zoals andere kerstmarkten. Eerder hip!
Naast de glühwein vind je hier een heuse champagnebar.
De markt ligt vlak naast de Pc Hoofdstraat van Duitsland namelijk de Königsallee.
Kun je na je glaasje bubbels, nog even heerlijk decadent shoppen!
Drijvende kerstmarkt in Leiden.
De naam zegt het al, dit is een drijvende kerstmarkt in het centrum van Leiden!
Vanaf deze kerstmarkt kun je ook een leuke winterse rondvaart maken op de Nieuwe Rijn onder het genot van glühwein of warme chocomelk. 
Ook is er ijspret te beleven. Want er ligt een drijvende schaatsbaan direct naast de kerstmarkt en is er een nostalgische kermis aanwezig. 
(Foto: Website kerstmarkt Leiden)
Lucia kerstmarkt in Berlijn
Lucia is de Noorse licht godin. Het thema van deze kerstmarkt is Scandinavisch! 
Je kunt er typische scandinavische dingen eten en drinken zoals rendierworst en glögg. Dit laatste is een drankje wat bekend staat als de scandinavische glühwein. 
Het Zweedse vuur staat lekker aan, ga jij je handen daaraan opwarmen?
(Foto: Website visit Berlin)

Het Dickens festijn in Deventer
De stad wordt omgetoverd in de 19e eeuwse stijl en zo’n 950 personages van Scrooge tot Oliver Twist uit de boeken van Dickens komen tot leven!
Huizenhoge kerstbomen, en een gezellige kerstmarkt in de straten van Deventer.
Soms is er wachttijd om naar binnen te kunnen.


Ice village Amsterdam
In onze hoofdstad Amsterdam is er in de decembermaand genoeg te doen.
Zo ook Ice village. Een combinatie van schaatsen en shoppen in een magisch winterlandschap! Met meer dan 45 standhouders kun je lekker shoppen op de kerstmarkt. En kun je er geen genoeg van krijgen, ga daarna lekker de stad in for more christmas shopping!
(Foto: Website ice village)

Wij hopen dat je een beetje geïnspireerd bent geraakt en een van deze leuke kerstmarkten gaat bezoeken.
Ik ben in ieder geval in de kerststemming geraakt, en ik kan niet wachten om een van deze kerstmarkten te gaan bezoeken!

Zijn wij er 1 vergeten die absoluut in dit lijstje hoort, laat het dan in de comments weten!
Liefs van Ingrid.

reacties op “De top 5 leukste kerstmarkten!

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN