fashion and beads online de mooiste sieraden en hipste accessoires bestellen fashionandbeads.nl

De lekkerste homemade kerst koekjes!

De lekkerste homemade kerst koekjes!

De lekkerste homemade kerst koekjes!

Ruik je het al?
Neem eens een diepe teug adem.
Je huis die heerlijk naar versgebakken koekjes ruikt?
Wegdromen aan die heerlijke feestdagen die eraan zitten te komen.
Aaahh ja! Totdat je je ogen weer opendoet en in de keuken kijkt.
Alsof er een grote bom is ontploft. 
Overal ligt meel, vormpjes, versiersels, en alles plakt van de frosting aan elkaar.
Maar het is zo lekker en staat zo gezellig op tafel!
Jep, het is weer die tijd van het jaar!

Van Cake and Cookies hebben wij 2 overheerlijke recepten gekregen voor de allerleukste en lekkerste kerstkoekjes!
Deze willen wij graag met jullie delen.
Leuk om samen met de kids te doen!

Gingerbread koekjes

Ingrediënten: 

  • 175 gram bloem
  • 100 gram appelstroop
  • 60 gram roomboter
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel gemalen piment
  • Een snufje kruidnagelpoeder
  • Een snufje zout
Werkwijze:
1. Doe de bruine basterdsuiker en de roomboter in een keukenmachine of ruime kom en klop dit tot een romig geheel.
2. Voeg dan de appelstroop toe en klopt dit er doorheen.
3. Doe de bloem samen met 2 theelepels bakpoeder, 1½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel kaneel, ¼ theelepel nootmuskaat, ¼ theelepel gemalen piment, een snufje kruidnagelpoeder en een snufje zout in een ruime kom en mix dit door elkaar.
4. Voeg dan de bloem en de kruiden toe aan de basterdsuiker, roomboter en appelstroop. Mix dit vervolgens tot een stevig deeg. Wanneer je een keukenmachine gebruikt, kneed dan altijd nog even met de hand het deeg tot een stevige bal.
5. Laat het deeg vervolgens minimaal 30 minuten rusten en stevig worden in de koelkast.
6. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
7. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit (strooi eventueel je werkplek met bloem).
8. Steek er met de koekjesvorm koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten
9. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen op een rooster en versier ze met glazuur.












Kerstboom koekjes

Ingrediënten koekjes deeg:
  • 400 gram bloem, plus extra voor uitrollen 
  • 200 gram koude boter in blokjes 
  • 200 gram fijne kristalsuiker 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 1 ei
Ingrediënten Royal icing: 
  • 400 gram poedersuiker  
  • Ongeveer 70 milliliter water  
  • 10 gram eiwitpoeder 
  • Kleurgel
Ook nodig:
  • Uitstekers in de vorm van een kerstboom in verschillende groottes.
  • Het hoeven natuurlijk niet alleen kerstboom vormpjes te zijn, het kan ook prima met andere vormpjes!
  • Spuitzakken
Werkwijze:
1. Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot je ziet dat het een geheel gaat vormen. Kneed het daarna kort door tot je een egaal deeg hebt. Je kunt dit ook met de hand doen.
2. Maak het plat en laat het, verpakt in huishoudfolie, minstens een uur rusten in de koelkast.
3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 4 millimeter.
4. Steek de koekjes uit.
5. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 10-12 minuten op 180 graden totdat de randjes licht goudbruin zijn.
6. Laat ze volledig afkoelen.

Voor de Royal icing:
1. mix de ingrediënten door elkaar.
2. Voeg het water niet in een keer toe maar kijk naar de gewenste dikte.
3. Verdeel de icing in verschillende bakjes om hem op kleur te brengen.
4. Als de kleuren naar wens zijn vul je de spuitzakken.
5. Knip vervolgens een heel klein puntje van de spuitzak.

Dan kan het stapelen beginnen!
1. Spuit in het midden van het koekje wat icing en plak het volgende koekje erop.
2. Vul de uitstekende randjes van het onderste koekje met icing en ga zo door tot je boom de gewenste hoogte heeft.
3. Versier met parels en ander decoratief strooisel.
4. Laat het een nacht goed drogen.














Wil je liever chocoladekoekjes, vervang dan 50 gram van de bloem voor cacaopoeder.
Nu alle koekjes klaar zijn, wordt het smullen geblazen van je eigengemaakte overheerlijke kerstkoekjes!
Pak een paar koekjes in cellofaan zakjes en doe er een leuk strikje om. Het perfecte cadeautje om te geven!

Heb jij nog een overheerlijk recept die wij absoluut niet mogen missen?
Laat je reactie met het overheerlijke recept dan in de comments achter!

Wij wensen iedereen vast hele fijne feestdagen!

 

reacties op “De lekkerste homemade kerst koekjes!

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN